Tips & Råd

Jag har försökt samla ihop några tips & råd för att skapa ett så fantastiskt bröllop som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något.

Planering
Kan inte nog poängtera hur viktig en bra planering är. Ha gärna ett tidsschema över dagen och även dagen innan för förberedelser. Notera vem som ansvarar för vad, försök att dela ut arbetsuppgifter till nära och kära de tycker oftast det bara är roligt. Räkna med att saker alltid drar ut på tiden och lägg till extra tid för hår, make etc. Skicka över planering till fotograf innan, gärna i god tid så jag hinner återkomma med ev förslag. Vid leverans av blommor och iordningsställande på plats är en kontaktperson på plats önskvärt.

Toastmaster-toastmadame
Att välja en bra toastmaster är en av de svåraste uppgifterna men också väldigt viktig för hela bröllopet. Välj en eller flera personer som ni känner väl, som älskar att prata inför folk, är naturliga och roliga men framförallt kan följa en bra planering och styra upp gästerna. Berätta alla era önskemål för dagen för er toastmaster. Planera kvällen väl men räkna med att alla delar drar ut på tiden. Planerar ni en fotografering under golden hour, poängtera för toastmaster att detta är något ni önskar och tyvärr inte går att skjuta på, solnedgången väntar inte tyvärr.

Styling
Försök hitta en stil som ni tycker om, som känns som ni och håll er till den. Inspireras gärna av bilder och översätt sedan det till Era förutsättningar. Fundera vilka delar som ni vill prioritera både med tid och pengar. Att ha en enhetlig stil skapar harmoni och det där vackra bröllopet ni drömmer om. Bestäm gärna stil och ev färgtema redan innan save-the-date kort skickas ut, så även denna symboliserar detta.

Kika i skåp och på loppis, finns ofta fin rekvisita att hitta.

Gör gärna en moodboard med era idéer, på tex Pinterest kan ni enkelt skapa mappar. Då är det lättare att se om någon detalj inte passar in.

Gör det personligt
Det finns inga regler för hur ett bröllop måste vara, hur många gäster man måste bjuda, vad ni ska ha på er etc.
Kanske ni vill ha ett bröllop med bara ett fåtal gäster, en vigsel i solnedgången eller ett kafferep i trädgården. Det finns inga rätt och fel, viktigast är att det blir precis som NI vill. Att det blir precis så som ni önskat och drömt om.